Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Tipuri de Masaj

Tipuri de Masaj - Masaj Terapeutic, Masaj Sportiv, Masaj Shiatsu

De obicei, specialistii folosesc ulei sau pudra de talc pentru ca mîinile lor sa poata aluneca pe pielea pacientului. Cateodata se foloseste o foita subtire sau o bucata de material subtire pentru acelasi scop.

Exista mai multe tipuri de masaj:

Aromoterapia

Aromoterapia consta in anumite uleiuri produse din flori sau alte plante sunt adaugate la uleiul pentru masaj datorita proprietatilor terapeutice ale acestora; de exemplu aroma de lemn de santal reduce tensiunea nervoasa.

Masajul copilului

Masajul copilului poate trata constipatia, colicii si problemele de somn, iar masajul regulat ajuta copiii nascuti prematur sa ia in greutate mult mai repede.

Reflexologia

Reflexologia este masajul talpilor pentru a incuraja vindecarea altor parti ale corpului.

Masajul Terapeutic

Masajul terapeutic este numit si masajul suedez, este foarte popular in Australia, aceasta tehnica avind ca scop relaxarea si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Masajul Curativ

Masajul Curativ incurajeaza vindecarea leziunilor tesutului moale, ca ale muschilor, tendoanelor si ligamentelor.

Masajul - Shiatsu

Shiatsu este tehnica orientala de masaj care are ca scop imbunatatirea circularii energiei, concentrindu-se asupra anumitor puncte ale corpului avind aceleasi efecte ca si acupunctura.

Masajul sportiv

Masajul sportiv un amestec de tehnici care maresc performantele atletului si ajuta la recuperarea muschilor suprasolicitati.

Relaxarea deplina - Unul dintre beneficiile imediate ale masajului

Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare deplina si calm.

Aceasta se intimpla datorita faptului ca masajul stimuleaza producerea de endorfine, substanta chimica din creier care produce sentimentul de fericire.

De asemenea se reduc nivelurile hormonilor de stres ca adrenalina, cortisolul si norepinefrina. Cercetarile indica faptul ca nivelul crescut de hormoni de stres dezechilibreaza sistemul imunitar. Unele dintre beneficiile masajului sunt si reducerea tensiunii musculare, o circulatie imbunatatita, stimularea sistemului limfatic, reducerea nivelului de hormoni de stres, marirea mobilitatii si flexibilitatii incheieturilor, tonus al pielii mai bun, vindecarea mai rapida a leziunilor la nivelul tesutului moale, acuitate mentala, reducerea anxietatii si depresiei.

Important nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci.

Aparat de Masaj si Acupunctura

Aparat masaj si acupunctura

Acest aparat electronic pentru masaj si acupunctura aduce beneficii in tratarea unor dureri musculare, in imbunatatirea circulatiei sangelui, etc.
De asemenea este eficient in refacerea flexibilitatii pielii, stimuland muschii si eliminand nevralgia.

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional