Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Masajul

Istoria ne-a aratat ca masajul s-a practicat in toate timpurile si sa dezvoltat la toate popoarele cunoscute. In limba romana cuvantul masaj a fost introdus prin intermediul literaturii medicale franceze. Masajul a fost unul dintre primele si simplele mijloace descoperite de oameni pentru alinarea suferintelor.

Nu sunt date sigure despre primii oameni care au aplicat masajul (chinezi, indieni, egipteni si alte popoare vechi - care ajunsesera la forme inalte de cultura si civilizatie). Medicina traditionala chineza are o mare vechime. Dupa unele documente se constata ca masajul este practicat de chinezi de peste 3000 de ani.

Se atribuie masajului o origine magica, pentru ca la unele popoare mai vechi manevrele erau insotite de cuvinte si gesturi rituale de descantece. Masajul - Tratamente Masaj - Afectiuni Tratate prin Masaj

In India antica a fost cunoscut si practicat de catre "popor". Vechii indieni isi ungeau corpul cu uleiuri aromate (aromoterapia). Se imbaiau in apele fluviilor socotite sacre. Masajul indian consta din neteziri, presiuni si framantari ale partilor moi ale corpului incepand cu fata, apoi trunchiul si terminand cu membrele superioare si inferioare. Pe membre manevrele se executau in ritm rapid de la radacina lor spre extremitati ca si cum s-ar fi dorit sa se scoata raul din ele.

Primele aplicatii ale masajului in legatura cu activitatea sportiva au aparut la greci si romani, constituind o metoda importanta de ingrijire a atletilor. Masajul era indicat atat inainte cat si dupa intrecerile sportive, cu scopul de a preveni si combate oboseala.

Masajul spunea Hipocrat poate intari o articulatie slabita sau poate mobiliza o articulatie intepenita.

Masajul executat cu putere le tonifica, iar masajul executat cu moderatie le inmoaie.

Alte popoare vechi ale orientului (asirieni, babilonieni) au folosit masajul ca tratament al razboinicilor raniti in lupta (masajul de recuperare).

Poporul roman a cunoscut si practicat masajul din trecutul sau cel mai indepartat in scopul intaririi sanatatii, al cresterii rezistentei organismului, pentru combaterea oboselii, in diferite afectiuni, accidente sau deficiente fizice.

Masajul medical a inceput sa se dezvolte la noi din cea de-a doua jumatate a secolului trecut. Primii medici care au introdus masajul medical au fost specialisti in ortopedie, chirurgie si reumatologie.

Afectiuni ce pot fi tratate prin masaj

Studiile moderne au demonstrat ca masajul poate fi folosit in tratarea cu succes a unor afectiuni, ca de exemplu:

Important nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci.

Aparat de Masaj si Acupunctura

Aparat masaj si acupunctura

Acest aparat electronic pentru masaj si acupunctura aduce beneficii in tratarea unor dureri musculare, in imbunatatirea circulatiei sangelui, etc.
De asemenea este eficient in refacerea flexibilitatii pielii, stimuland muschii si eliminand nevralgia.

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional