Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Masaj si Acupunctura

Fiecare zi e un nou inceput si de aceea e importanta atitudinea adoptata si starea de confort si bine care trebuie sa te insoteasca permanent.

Inca din cele mai vechi timpuri s-au cautat metode de infrumusetare, de redare a sanatatii si poftei de viata pentru ca nimic nu e mai important decat sa te simti bine in propriul trup.

S-a gasit acel "leac" miraculos care sa te aduca pe linia de plutire; ceva care sa te infrumuseteze si sa te relaxeze, dar mai ales sa iti redea sanatatea MASAJUL.

Ce intelegem prin masaj ?

Masajul este un procedeu complex, cu ajutorul caruia putem:

Stresul determina eliberarea hormonilor care conduc la vasoconstrictie si diminueaza circulatia sangelui. O inima stresata lucreaza mai greu, respiratia se accelereaza, pulsul creste, iar digestia se incetineste.

Tipuri de Masaj

Masaj - Tipuri de Masaj - Masaj Clasic, Masaj Antistres, Masaj Shiatsu, Masaj al Talpilor, Masaj prin Presupunctura, Masaj Terapeutic, Masaj Sportiv

Pentru a avea afectul scontat in cazul prevenirii, masajul se aplica fie intregului corp, fie anumitor parti (cosmetica) si pentru tratarea afectiunilor de care sufera un om, masajul imbraca mai multe forme printre care:

Cand avem nevoie de masaj ?

Acupunctura

Acupunctura este un sistem medical, dar in primul rand filozofic (Recomandare: Acupunctura intre Filozofie si Medicina) , menit sa le redea oamenilor armonia si, in mod reflex, sanatatea.

Practic, metoda consta in infigerea unor ace in anumite puncte precise ale corpului, situate de-a lungul unor meridiane energetice, legate cu diferite organe.

Acele au proprietatea de a provoca o tonifiere sau o sedare a fluxului de energie (qi) care parcurge meridianele.

Medicina chineza traditionala isi reprezinta corpul omenesc ca un punct de intalnire a doua forme complementare si opuse de energie: yin, forta feminina, si yang, forta masculina. Un dezechilibru intre yin si yang duce la aparitia bolilor sau a starii proaste de sanatate.

Un exces de YANG poate provoca:

Un exces de YIN provoaca:

Redobandirea starii de sanatate inseamna deci regularizarea energiei care curge prin meridianele corpului.

In prezent, mai ales in Statele Unite, medicina traditionala chineza si, in primul rand, acupunctura, sunt practicate pe scara larga. Aproape un sfert din americani au recurs la acest gen de terapie, iar numarul lor este in crestere.

Important nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci.

Suport Lombar Auto

Suport lombar auto

Acest suport lombar auto cu reglaj sustine coloana vertebrala in pozitia ei anatomica, dvs. putand conduce ore in sir fara sa simtiti oboseala si dureri de spate.
Eficient atat pentru combaterea, cat si pentru prevenirea durerilor de spate

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional