Masaj si Acupunctura
Fiecare zi e un nou inceput si de aceea e importanta atitudinea adoptata si starea de confort si bine care trebuie sa te insoteasca permanent.
Inca din cele mai vechi timpuri s-au cautat metode de infrumusetare, de redare a sanatatii si poftei de viata pentru ca nimic nu e mai important decat sa te simti bine in propriul trup.
S-a gasit acel "leac" miraculos care sa te aduca pe linia de plutire; ceva care sa te infrumuseteze si sa te relaxeze, dar mai ales sa iti redea sanatatea MASAJUL.
Ce intelegem prin masaj ?
Masajul este un procedeu complex, cu ajutorul caruia putem:
- pierde din greutate
- scapa de celulita
- scapa de dureri de spate
- preveni diferite boli
- trata unele afectiuni
Stresul determina eliberarea hormonilor care conduc la vasoconstrictie si diminueaza circulatia sangelui. O inima stresata lucreaza mai greu, respiratia se accelereaza, pulsul creste, iar digestia se incetineste.
Tipuri de Masaj
Pentru a avea afectul scontat in cazul prevenirii, masajul se aplica fie intregului corp, fie anumitor parti (cosmetica) si pentru tratarea afectiunilor de care sufera un om, masajul imbraca mai multe forme printre care:
- masaj clasic cunoscut de toti
- masaj antistres
- masaj shiatsu
- masaj al talpilor - Reflexologia
- masaj prin presupunctura
- masaj terapeutic
- masaj sportiv
Cand avem nevoie de masaj ?
- Oricand simti ca ai nevoie
- Cand esti stresat
Masajul antistres se efectueaza intr-o camera fara zgomot, cu luminozitate scazuta si cu muzica in surdina pe fundal, doar asupra trunchiului si este metoda de a relaxa muschii nu mai mult de de 15-20 de minute. - In caz de epuizare fizica
- Cand te simti obosit
- Cand esti tensionat
- Cand simti dureri musculare
Acupunctura
Acupunctura este un sistem medical, dar in primul rand filozofic (Recomandare: Acupunctura intre Filozofie si Medicina) , menit sa le redea oamenilor armonia si, in mod reflex, sanatatea.
Practic, metoda consta in infigerea unor ace in anumite puncte precise ale corpului, situate de-a lungul unor meridiane energetice, legate cu diferite organe.
Acele au proprietatea de a provoca o tonifiere sau o sedare a fluxului de energie (qi) care parcurge meridianele.
Medicina chineza traditionala isi reprezinta corpul omenesc ca un punct de intalnire a doua forme complementare si opuse de energie: yin, forta feminina, si yang, forta masculina. Un dezechilibru intre yin si yang duce la aparitia bolilor sau a starii proaste de sanatate.
Un exces de YANG poate provoca:
- dureri bruste
- inflamatii
- spasme
- dureri de cap
- duce la cresterea tensiunii.
Un exces de YIN provoaca:
- dureri difuze in tot corpul
- senzatie de frig
- retentie de apa
- oboseala etc.
Redobandirea starii de sanatate inseamna deci regularizarea energiei care curge prin meridianele corpului.
In prezent, mai ales in Statele Unite, medicina traditionala chineza si, in primul rand, acupunctura, sunt practicate pe scara larga. Aproape un sfert din americani au recurs la acest gen de terapie, iar numarul lor este in crestere.