Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Acupunctura intre medicina si filozofie

Shen Nung, care este considerat parintele medicinii chineze, a emis o teorie care sustine ca o forta energetica strabate intreg corpul. Aceasta forta energetica este cunoscuta  sub numele de Qi. Qi consta in toate activitatile esentiale ale vietii, care includ aspectele spirituale, emotionale, mentale si fizice ale vietii. Sanatatea unei persoane este influentata de curgerea lui Qi de-a lungul meridianelor, in combinatie cu fortele universale Yin si Yang.

Energia curge constant de-a lungul meridianelor. Cand aceste cai de trecere sunt blocate, deficiente, excesive sau doar dezechilibrate, se dezechilibreaza si Yin si Yang. Acest lucru cauzeaza aparitia bolii. Se considera ca acupunctura poate reinstaura echilibrul pierdut.

Yin si Yang sunt forte opuse, care fiind echilibrate, lucreaza impreuna. Orice schimbare in acest echilibru va produce calamitati naturale, in natura, si boala, in cazul oamenilor. Yin este corespondentul atributiilor feminine: nemiscarea, intunericul, frigul, umiditatea. Yang este corespondentul atributiilor masculine: lumina, dinamismul, caldura, uscaciunea. Nimic nu este complet Yin sau Yang. Cel mai relevant exemplu este insusi omul: este combinatia intre insusirile mamei sale (Yin) si a insusirilor tatalui sau (Yang).

Yin-YangAcesta este simbolul conventional Yin-Yang, reprezentand vechea intelegere chineza asupra mersului lucrurilor. Cercul exterior inseamna "totul", in timp ce formele albe si negre din interiorul cercului reprezinta omniprezenta interactiune ale celor doua energii; negru este pentru Yin, iar alb pentru Yang. Aceste forme nu sunt albe sau negre complet, asa cum viata nu este niciodata doar alba sau doar neagra. Cele doua energii nu pot exista una fara cealalta. Forma sectiunilor Yin si Yang al simbolului sugereaza miscarea continua a celor doua energii, Yin spre Yang si Yang spre Yin.

Important nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci.

Aparat de Masaj si Acupunctura

Aparat masaj si acupunctura

Acest aparat electronic pentru masaj si acupunctura aduce beneficii in tratarea unor dureri musculare, in imbunatatirea circulatiei sangelui, etc.
De asemenea este eficient in refacerea flexibilitatii pielii, stimuland muschii si eliminand nevralgia.

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional