Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Contraindicatii Masaj

Multe din rezutatele nesatisfacatoare ale masajului se atribuie unor defecte de tehnica si metoda, dar ele pot fi explicate mai corect prin greseli de indicatie sau prin aplicarea masajului fara a se tine seama de contraindicatii.

Contraindicatiile se impart in generale si partiale sau definitive si temporale.

Masajul nu se poate aplica decat pe pielea perfect sanatoasa, fiind obligati sa renuntam la masaj chiar si atunci cand ar fi de folos pentru tesuturile si organele profunde.

Nu vom aplica masajul pe regiunile pielii care acopera un proces inflamator profund:

De asemeni masajul este contraindicat in osteita si osteomielita. Osteita este inflamarea tesutului osos a periostului iar osteomielita este o forma de osteita de natura infectioasa care se localizeaza mai ales ma maduva oaselor. Masajul este contraindicat in toate starile patologice cu caracter general insotita de febra, agitatie, oboseala acuta si debilitate intensa, in inflamatiilor centrilor nervosi, in hemoragiile cerebrale recente si in accidente vasculare.

De retinut este ca masajul nu este recomandat în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru, daca exista eruptii cutanate, taieturi sau infectii sau daca exista suspiciuni de fracturi sau oase rupte.

Important nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci.

Aparat de Masaj si Acupunctura

Aparat masaj si acupunctura

Acest aparat electronic pentru masaj si acupunctura aduce beneficii in tratarea unor dureri musculare, in imbunatatirea circulatiei sangelui, etc.
De asemenea este eficient in refacerea flexibilitatii pielii, stimuland muschii si eliminand nevralgia.

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional