Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Cei mai afectati de FUMAT sunt:

Fumatul dauneaza graviditatii si noului nascut.

Fumatul produce:

La femeile gravide sau care alapteaza, la numai 5 minute dupa terminarea fumatului, produsii toxici din tutun se regasesc in glandele mamare facand ca sugarul sa sufere consecintele tigarii. Cand parintii fumeaza in prezenta copiilor, nicotina apare in urina acestora tot dupa cateva minute.

S-a observat ca aprinderea unei tigari de catre o persoana din ambianta unui nou nascut poate determina refuzul mancarii al acestora intrucat ficatul lor incomplet dezvoltat nu poate anihila efectul nicotinei.

Am mai putut adauga si alte boli legate de fumat cum ar fi cele ale sistemului nervos (congestiile cerebrale sunt de doua ori mai frecvente la fumatori) cele endocrine precum si scaderea acuitatii vizuale si auditive.

Fumatorii pasivi:

In afara complicatiilor multiple si grave, consecinte ale fumatului la consumatorii de tigari directi, fumul de tigara constituie si o veritabila agresiune impotriva intregii colectivitati. Asadar, pe langa fumatorii voluntari exista "fumatori involuntari sau la mana a doua", victime inocente ale fumatului. Fumatul Afecteaza

Este vorba de fumatul degajat in camera de la o tigara care are concentratii superioare de substante toxice, pe care il inhaleaza si nefumatorii. Intrucat aproximativ 2/3 dintr-o tigara arde in scrumiera, fumul degajat in camera reprezinta cea mai mare parte din fumul total al tigarii.

Mai mult decat atat, acest curent secundar (fata de curentul principal pe care il aspira fumatorul) contine:

Cat priveste substantele cancerigene (metil-naftan, dimetilnitriformina, gudron etc.) acestea sunt in cantitate de 10 - 39 ori mai mare in curentul secundar decat in cel principal.

Un nefumator, fumeaza involuntar o tigara la 7 consumate de un fumator din preajma.

S-a constatat ca in locurile aglomerate unde se fumeaza mult (localuri publice, baruri, sali de sedinta) nefumatorii inhaleaza tot atat substante cancerigene din fumul de tigara cat un fumator a 30 de tigari.

Este motivul pentru care specialistii atribuie aparitia unei treimi din cancerele nefumatorilor faptului ca au trait in preajma celor care fumeaza si au inhalat fumul degajat in incapere, care este mai bogat in substante cancerigene decat cel tras in piept direct din tigara.

Alte dovezi ale agresiunii fumului de tutun pentru ambianta fumatorilor sunt prezenta nicotinei in urina nefumatorilor din preajma fumatorilor, blocarea a 4 - 7% din hemoglobina sub forma de carboxihemoglobina la persoanele din anturajul imediat al fumatorilor.

Ne dam seama odata in plus cat de daunatoare este aceasta poluare a aerului prin fum de tutun mai ales cind este vorba de copii, de varstnici sau de persoane deja suferinde.

Cele mentionate demonstreaza clar ca:

Viciul fumatului nu mai poate fi considerat o problema strict personala a fumatorului intrucat ea are implicatii deosebit de serioase asupra ambiantei, deci a intregii societati.

A "vedea" in departare este ceva, insa a ajunge acolo este cu totul altceva.

aparat salin plus

Purificator de aer cu Placi Saline

Aparatul Salin PLUS asigura filtrarea aerului in spatii de pana la 30-40mc.
Bun remediu pentru afectiuni pneumologice: astm bronsic, bronsite astmatiforme, bronsectazii, silicoze, recuperari in TBC, mucoviscidoza
Aparatul SALIN este certificat de Ministerul Sanatatii si Familiei.

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional