Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Mecanismele imbolnavirii aparatului respirator

Inflamatia

Inflamatia este o reactie de aparare la agresiunea microbilor asupra mucoasei in care acestia se cuibaresc, precum si o tendinta a organismului de a combate virulenta microbilor care locuiesc in od obisnuit in caile aeriene, dar care au devenit agresivi si pun in pericol integritatea aparatului respirator din cauza scaderii relative a puterii de aparare. Frigul, praful, eforturile si alti factori predispozanti si favorizanti care au fost mentionati, inlesnesc fixarea, dezvoltarea si actiunea nociva a microbilor.

Tulburarile de circulatie

Tulburarile de circulatie. Exista imprejurari in care circulatia sangelui in teritoriul plamanilor este nestingherita. Incetinirea circulatiei si cresterea presiunii sangelui intr-o zona a plamanilor pot sa duca la edem pulmonar, edem al mucoasei bronsice, la aparitia de lichid in cavitatea pleurala, hemoragii intrapulmonare, hemoptizii. Aceste situatii survin in boli ale inimii sau in insuficienta cardiaca secundara emfizemului pulmonar, astmului, silicozei, tuberculozei, afectiune cardiaca asa- numita cord pulmonar.

Alergia

Alergia. In afara bolilor care au ca mecanism de producere, inflamatia prin infectie, apar si boli alergice, cu mecanism complicat de producere. Exista indivizi deosebit de sensibili fata de anumite substante, medicamente, pulberi si particule de origine animala si vegetala, precum parul, penele, fulgii, polenul. Ori de cate ori vin in contact cu acea substanta, reactioneaza intr-un mod neobisnuit, mai mult sau mai mult violent. Pe langa fenomene imflamatorii ale pielii (eruptii,urticarie), pe langa congestionarea mucoaselor, pe langa tulburari digestive, pot sa apara si tulburari din partea aparatul respirator ca tuse, expectoratie, de la cele mai usoare forme pana la cele mai grave, care pun in primejdie viata, daca nu se intervine la timp.

A "vedea" in departare este ceva, insa a ajunge acolo este cu totul altceva.

aparat salin - inhalator individual

Aparat Salin - Inhalator Individual

Folosind acest aparat salin, aerul va suferi un proces de filtrare avansata.
In afectiunile ORL, aparatul SALIN se arata a fi de mare ajutor in rinite, sinuzite, laringite, o actiune generala desensibilizanta in probleme alergice.
Aparatul SALIN este certificat de Ministerul Sanatatii si Familiei.

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional