Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Bronsitele

Bronsitele (acute si cronice) sant boli ale trunchiului bronhial sau cailor aerifere ale plamanilor aparute ca urmare a supraracirii, racelii, gripei s.a.

In ultimele decenii se remarca cresterea considerabila a imbolnavirii de bronsita acuta si in special cronica, fapt legat de poluarea atmosferei cu gaze daunatoare si cu particule de praf, deprinderea de a fuma tutun ceea ce este foarte periculos la varsta adolescentei si tineretei.

Un fapt negativ este alergizarea si micsorarea in legatura cu aceasta a fortelor de aparare ale organismului, cresterea frecventei epidemiilor de gripa.

Bronsita constituie o problema social-medicala de prima importanta si pe drept este considerata boala secolului in rand cu boala ischemica a inimii.

Cel mai des bronsita acuta este precedata de boli repetate prost lecuite ale cailor superioare de respiratie, inclusiv traheita.

Simptomele bronsitelor:

Tratamentul bronsitelor

Pentru insanatosirea completa si deplina urmeaza a se adresa la timp medicului, a respecta regimul si tratamentul prescris de catre medic.

Sunt eficace inhalatiile, sinapismele, consumarea abundenta de bauturi fierbinti (spre exemplu, lapte fierbinte cu bicarbonat de sodiu sau apa gazoasa).

Bronsita acuta este o boala curabila insa pe viitor se recomanda calirea organismului, practicarea sportului, culturii fizice curative, renuntarea la fumat.

Nerespectarea acestor recomandatii aduce la bronsita cronica. In cazul absentei tratamentului boala se poate complica cu insuficienta respiratorie, hipertensiune pulmonara repetata.

Bolnavii trebuie sa tina minte ca doar tratamentul de lunga durata poate stopa continua progresare a procesului.

O mare importanta are dispensarizarea cu efectuarea curelor de terapie intensiva.

Profilaxia se reduce la inlaturarea influentelor ce contribuie la iritarea bronhiilor, preintampinarea racelilor.

Urmeaza a se imbraca conform sezonului, a practica sistematic gimnastica respiratorie, plimbarile la aer curat.

Se recomanda tratamentul balneo-sanatorial.

A "vedea" in departare este ceva, insa a ajunge acolo este cu totul altceva.

aparat salin plus

Purificator de aer cu Placi Saline

Aparatul Salin PLUS asigura filtrarea aerului in spatii de pana la 30-40mc.
Bun remediu pentru afectiuni pneumologice: astm bronsic, bronsite astmatiforme, bronsectazii, silicoze, recuperari in TBC, mucoviscidoza
Aparatul SALIN este certificat de Ministerul Sanatatii si Familiei.

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional