Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Tratarea Dependentei de Alcool

Daca un alcoolic nu vrea sa primeasca ajutor, este vreo posibilitate sa-l tratam ?

Tratarea dependentei de alcool poate fi o situatie dificila. Un alcoolic nu poate fi fortat sa fie ajutat cu exceptia unor circumstante, ca de exemplu cand se petrece un incident violent ce se termina cu chemarea politiei sau a cadrului medical. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa astepti o criza pentru a face ceva.  Bazandu-se pe experiente clinice, multi specialisti in tratamente pentru alcoolism recomanda urmatorii pasi pentru a convinge un alcoolic sa accepte tratamentul:

Membrii familiei incearca deseori sa protejeze o alcoolic de consecintele purtarii sale inventand scuze pe care le prezinta celorlalti. Este foarte important sa se opreasca orice fel de incercari de "salvare" imediat, ca alcoolicul sa poata "simti pe pielea sa" efectele daunatoare ale alcoolismului, si astfel sa poata fi motivati sa se lase de bautura

Vorbeste cu membrul familiei cu probleme pentru care esti ingrijorat si explica-i ca vrei sa il ajuti in capatarea ajutorului necesar. Sustine-ti afirmatia amintindu-i de ultima problema cauzata de consumul exagerat de alcool.

Strange informatii dinainte despre optiunile tratamentelor. Daca persoana vrea sa fie ajutata, fa imediat o programare la un specialist in tratamente  pentru alcoolism. Ofera-te sa il/o insotesti la o intalnire a Alcoolicilor Anonimi (infiintata de curand si in Romania)

Daca membrul familiei inca refuza ajutorul, roaga un prieten de-al lui/ei sa intervina. Un prieten care a fost alcoolic dar si-a revenit poate sa fie foarte convingator explicandu-i ce face alcoolul din viata unui om, sau mai bine zis cum o distruge incetul cu incetul

Cu ajutorul unui terapist profesionist, ceilalti membri ai familiei, impreuna cu alte rude si prieteni il pot confrunta pe alcoolic ca grup. Aceasta abordare poate fi foarte eficienta, dar numai sub indrumarea unui terapist cu experienta in genul acesta de interventii.

Chiar daca alcoolicul vrea sau nu sa capete ajutor, te poti baza pe incurajarile si suportul celor care se afla in situatia ta. In Statele Unite, spre exemplu, se tin sedinte si intalniri pentru adultii implicati in viata unui alcoolic, sau pentru copiii persoanelor cu probleme. Aceste grupuri ajuta familia sa inteleaga ca nu ea este responsabila pentru deciziile alcoolicilor de a trai asa si ca si rudele alcoolicilor trebuie sa se ingrijeasca, indiferent daca acesta vrea sa capete ajutor sau nu

O calatorie de mii de mile incepe cu un pas. (Laotse)

alcoolmetru

Tester de Alcoolemie - Alcoolmetru - AlcAlert

Cu dimensiuni ultra-compacte, AlcAlert masoara concentratia de alcool in sangele unei persoane, prin simpla suflare asupra senzorului.
Rezultat rapid afisat in mai putin de 10 secunde dupa care aparatul se poate reutiliza fara timp de asteptare.

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional