Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Gripa

Ce este gripa?

Gripa este o infectie acuta virala cu afectare generala importanta:

O afectiune mult mai serioasa decat simpla racela, in cazul gripei trebuie sa ne adresam medicului de la primele simptome ale bolii.

Gripa isi amelioreaza simptomele cu paracetamol (Link Recomandat - Aspirina sau Paracetamol: Care este cel mai eficient ?).

In cursul infectiilor cu virus gripal la copil administrarea de Acid Acetil Salicilic (aspirina) trebuie facuta sub supraveghere medicala, intrucat exista riscul aparitiei sindromului Reye (o boala grava, foarte rara, care se manifesta prin modificari de coagulare ce nu pot fi stapanite).

Intotdeauna este mai bine sa evitam decat sa tratam.

Si cand vine vorba de gripa functioneaza aceleasi metode de prevenire ca in cazul racelii.

Ce sa faci cand ai gripa?

Vaccinul impotriva gripei este eficient mai ales in cazul varstelor extreme si in special la persoanele care prezinta un risc crescut pentru complicatiile asociate.

Nu se va administra insa vaccinul antigripal atunci cand:

Vei accepta sfatul bunicii de a bea ceai si supe: trebuie asigurat un plus de lichide sub forma de ceai, supe, compot sau apa.

Daca temperatura corporala depaseste 38 grade C, atunci iti vei aplica impachetari cu apa sau alcool pentru a evita aparitia convulsiilor febrile.

RECOMANDARE - GRIPA

O completare la informatiile despre gripa de pe aceasta pagina o puteti gasi in articolul scris in colaborare cu Dr. Elena Oprea, medic specialist medicina generala pediatrie, dand click pe urmatorul link: Gripa

 

Candva totul va fi bine, iata speranta, acum totul este bine, iata iluzia. (Voltaire)

Termometru digital

Acest termometru digital masoara temperatura corpului cu foarte mare usurinta.
Ieftin si util, este necesar in orice locuinta.

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional