Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Influenta apei asupra sanatatii populatiei.

Apa influenteaza sanatatea populatiei in mod direct prin calitatile sale biologice, chimice si fizice, sau indirect.

Astfel cantitatea insuficienta de apa duce la mentinerea unei stari insalubre, a deficientelor de igiena corporala, a locuintei si a localitatilor, cea ce duce la raspindirea unor afectiuni digestive (dezinteria si hepatita endemica) a unor boli de piele, etc.

Bolile umane produse ca urmare directa a calitatii apei, pot fi clasificate in:

O alta influetnta directa a apei aupra sanatatatii populatiei se produce prin calitatile sale, respectiv prin compozitia sa.

O serie intreaga de boli netransmisibile sunt considerate astazi ca fiind determinate sau favorizate de compozitia chimica a apei:

Alte intoxicatii mai frecvent intilnite ca produse prin apa sunt: intoxicatia cu Crom, cianuri, etc.

Actiunea unor poluanti organici este mai putin bine cunoscuta, majoritatea acestora producind modificari organoleptice evidente ceea ce duce la limitarea utilizarii apei, mai ales ca apa de baut. Intre acesti poluanti sunt considerati ca principali : Pesticidele dintre care cele organoclorurate ocupa primul loc datorita degradarii lor biologice incete si remanentei prelungite in apa.

Datorita redusei lor solubilitati hidrice ca si tendintei de absorbtie pe suspensii se gasesc in concentratii de obicei scazute. Ele au efecte ecologice pronuntate dar se pot manifesta si asupra organismului uman, concentrindu-se in tesutul adipos, de unde periodic se pot mobiliza - mai ales in perioade de slabire brusca.

Actiunea lor este complexa si se manifesta:

Se presupune ca de asemenea ar avea actiune cancerigena sau cocancerigena ca si asupra descendentilor (teratogena mutagena) insuficient confirmate.

Raurile si fluviile ce se varsa in mare, ocolesc munti si vai, dar intotdeauna ajung la destinatie.

Filtru de Apa Potabila

Filtru ceramic de apa potabila

Ti-ai dorit in casa un izvor cu apa limpede cristalina cu gust desavarsit?
Filtrul de apa retine bacteriile, parazitii si substantele toxice, dar nu si substantele minerale, pentru a avea o sursa permanenta de apa plata garantata.
   Avizat de Ministerul Sanatatii

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional