Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Boli Sistem Circulator

Stresul si Tensiunea Arteriala

Deoarece tensiunea arteriala a unor indivizi se ridica uneori in reactiile la un stresor, cercetatorii au suspectat o posibila legatura intre stres si hipertensiune.

Hipertensiunea cronica - stare anormala sustinuta prin tensiune arteriala inalta ce poate conduce la boala cardiovasculara - este apreciata ca fiind legata de stres.

Studiile au dezvaluit ca indivizii ce au lucrat sub mare presiune psihologica (de exemplu, pilotii de aeronave) si cei care sunt expusi la stresul sustinut al mediului (persoanele care lucreaza in locuri cu nivele ridicate de zgomot) tind sa dezvolte o tensiune arteriala mai ridicata decat acele persoane care traiesc si muncesc intr-o atmosfera mai putin incarcata de tensiune.

Cartea - Despre Hipertensiunea Arteriala (Clinica Mayo)

Hipertensiunea arteriala este o problema serioasa, care, uneori, va poate pune viata chiar in pericol.

Daca faceti parte din categoria celor cu risc crescut de aparitie a hipertensiunii arteriale, puteti preveni instalarea ei, iar daca sunteti deja hipertensivi puteti trai mai bine si mai mult, folosind zilnic informatiile puse la dispozitie de Clinica Mayo.

Sistemul Circulator

Sangele nu ar putea ajunge in toate partile organismului nostru fara existenta unui sistem circulator, sistem de transport de o mare capacitate. In centrul acestui sistem circulator se afla inima.

Sistemul Circulator - Inima

Inima are doua pompe musculare-una dreapta si una stanga. Pompa din partea dreapta, este numita Circulatia Mica, indruma sangele in plamani, unde se oxigeneaza. De aici sangele ajunge in partea stanga a inimii si de aici prin Circulatia Mare impanzeste tot organismul.

Sistemul Circulator - Artere, Vene, Capilare

Sangele oxigenat circula prin artere. Aceste artere se impart in ramuri mai mici, numite arteriale, care au pereti musculari, si care prin contractie si prin relaxare regleaza fluxul sanguin. Aceste vase se tot subtiaza pana cand se termina in capilare. Capilarele au o buna difuziune si prin peretele lor se face schimbul intre oxigen, substante nutritive respectiv CO2  si substante de balast.

Cantitatea de sange ce trece prin tesuturi depinde de necesitatea acestora. Viteza circulatiei sangelui este hotarata in principal de contractile ritmice ale inimii, de diametrele vaselor, anume de un grup de celule nervoase din trunchiul celebral numit centrul vasomotor.

Astazi se pot inlocui arterele bolnave cu arterele artificiale. Interiorul lor este netede pentru curgerea lina a fluxului sanguin;exteriorul este fibros, pt. ca tesuturile noi sa le acopere usor.

Trecerea sangelui oxigenat in artere este reglata de celulele musculare din arteriole. Apoi fluxul sanguin ajunge in capillare unde se face schimbul de oxigen si subtante nutritive, respective al subtantelor de balast.

Sangele fara oxigen ajunge in inima prin venule apoi prin vene.

Vascul - un bun remediu pentru Bolile Sistemului circulator

Datorita continutului ridicat de substante minerale, acid viscic, vitaminele C si E, frunzele de visc au calitati vasodilatatoare coronariene si periferice, hipotensive, cardiotonice si diuretice.

Petru mai multe informatii click pe urmatorul link: Remediu Boli Sistem Circulator - Vascul

Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede. (Confucius)

Tensiometru digital

Acest tensiometru digital masoara tensiunea si pulsul la incheietura mainii cu salvarea datelor a 90 de masuratori.
Avand dimensiuni compacte si fiind usor de folosit este ideal pentru fiecare.
Produs conform Normelor Europene.